CAMINS TRAÇATS

XAVI FERNÀNDEZ


L’experiència del xef Xavi Fernàndez l’avala. El seu contacte amb els fogons va començar de ben petit. Amb només catorze anys, ja cuinava amb la seva àvia a casa, un aprenentatge que li va anar sembrant les llavors del seu amor per la cuina dels records.
La seva carrera professional es va iniciar al món industrial, seguint la tradició familiar, tot i que en cap moment va perdre la passió per cuinar. Més aviat al contrari: pel Xavi, cuinar cada dia era imprescindible, quasi una necessitat. Així, convidar amics o familiars a casa era l’excusa perfecta per posar-se entre els fogons de la cuina i començar a elaborar un àpat que els sorprengués.
Finalment, va arribar el moment de dedicar-se professionalment al que més li agradava fer i va obtenir el títol de xef a Bellart, la primera escola de cuina de Barcelona. Ja durant aquesta etapa formativa va obrir el seu primer restaurant a Torredembarra, La Quilla D’en Xavier, i dos anys després, es convertí en xef del Club Nàutic de Cambrils.

L’AVENTURA AL SEASONS

UN XEF CONSOLIDAT


Amb aquest bagatge professional, arriba el moment d’embarcar-se en una nova i emocionant aventura i fer realitat un somni. El restaurant Seasons, inaugurat el febrer del 2020, és un projecte il·lusionant que ja tenien al pensament tant el xef Xavi Fernàndez com la seva muller, Sílvia, des de feia temps.
Tenir un restaurant íntim, amb cuina de proximitat, on el producte sigui el protagonista i es respecti la temporalitat. Preparar elaboracions que juguin amb la tradició i la modernitat. Plasmar tots aquells coneixements de les nostres àvies i mares, sense oblidar les tècniques gastronòmiques més innovadores.
Els xefs Santi Santamaria i Pep Nogué, entre d’altres, li han servit d’inspiració i motivació al cuiner del restaurant Seasons per materialitzar aquest projecte en el qual es troba immers i que us convida a conèixer de primera mà.
No hi faltaran els preferits del Xavi: els arrossos, els suquets o els rostits amb llenya.